Buitenplaatsen‎ > ‎

Lenteleven

Lenteleven, Utrechtseweg 64, 3704 HE  Zeist
 
De oorspronkelijke naam van het buiten is Nieweroord. Het dateert uit 1841 en de architect was de uit Driebergen afkomstige H.J. van den Brink.Nieweroord is een voorbeeld van neoklassieke 19de-eeuwse, eclectische architectuur: diverse stijlelementen zijn herkenbaar zoals Franse en Italiaanse motieven.
 
In 1912 vond een ingrijpende verbouwing plaats door de Haagse architect L.A.H. de Wolf . Er werd een derde verdieping op het bestaande gebouw geplaatst. Boven de trap werd een prachtige lichtkoepel aangebracht net als de houten lambrisering in de “zaal”.
 
In 1978 komt het gebouw in handen van de Hollandse Beton Maatschappij in Rijswijk en verandert het in een kantoorpand. Inmiddels is de naam van het gebouw veranderd in “Lenteleven”. In die jaren wordt ook het nieuwe kantoorgebouw direct achter de villa gebouwd. Van het bij Nieuweroord behorende park is behalve het tuingedeelte aan de voorzijde van het gebouw weinig meer over door de moderne kantoorgebouwen.In 2004 wordt Lenteleven betrokken door JBR Management Consultants.

Bij Lenteleven exoposeert: binnen: Karin Beek en Marcel Schellekens  Buiten: Karin Beek